al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles i la Generalitat signen el conveni per dotar el municipi d’una nova estació d’autobusos

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart i el secretari de Mobilitat i Territori del Govern de la Generalitat, Isidre Gavín han signat el conveni que permet dotar la vila d’una nova estació d’autobusos la qual s’espera que pugui estar en funcionament durant l’any 2023, en concret abans de l’estiu. Ho han fet a l’Ajuntament d’Almacelles, aquest 11 d’abril, i dins d’un acte al qual també ha participat la directora dels serveis territorials de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori a les Terres de Lleida, Maria Dolors Tella i que ha finalitzat amb una visita a l’emplaçament de la futura estació d’autobusos almacellenca.

DILLUNS 11 ABRIL 2022

Per Vanesa Olivart, l’alcaldessa del municipi, l’acte de signatura d’aquest 11 d’abril “tanca un procés administratiu d’anys” que, “afortunadament” arriba “a bon terme” i dona resposta a una necessitat que té Almacelles: “la nova estació respon a una necessitat del poble, perquè el volum de persones que utilitzen els serveis d’autobús creix dia rere dia al nostre municipi i encara ho farà més perquè agafar l’autobús serà ara molt més còmode per tothom i tindrem un poble millor, donat que molta més gent encara farà el pas de deixar aparcat el cotxe i triarà per moure’s un mitjà de transport col·lectiu i més sostenible que el vehicle particular”, ha explicat l’alcaldessa.

 

Sostenibilitat i justícia social

 

Vanesa Olivart ha recordat també que, amb la nova estació d’autobusos, es fa un pas en favor d’una Almacelles més justa socialment: “a més a més de qui ho fa per comoditat o compromís amb la sostenibilitat, moltes de les usuàries i els usuaris del transport públic són persones d’edat avançada i persones joves que no tenen permís de conduir o no disposen de cotxe i aquest canvi que fa guanyar a tothom és també una millora pel que fa a la justícia social”. Per la seva part, Isidre Gavín, el secretari de Mobilitat i Territori, ha destacat també

 

 

 

la importància de l’acord: “hem arribat fins a on volíem, que és a dotar Almacelles d’una estació d’autobusos moderna. El transport col·lectiu és futur, és descarbonització i és sostenibilitat i Almacelles és un punt estratègic que necessitava aquesta infraestructura”, ha explicat.

 

Una inversió d’1,2 milions d’euros a càrrec de la Generalitat

 

La nova estació d’autobusos d’Almacelles està pressupostada en 1,2 milions d’euros i les seves obres està previst que comencin durant la tardor, fet aquest que hauria de permetre l’entrada en servei de l’equipament abans de l’estiu del 2023. Segons el conveni que s’ha signat aquest 11 d’abril, la Generalitat finançarà i executarà les obres i l’Ajuntament assumirà el manteniment de la nova infraestructura, que disposarà d’una platja de 4 andanes pel servei d’estacionament dels autobusos i accés dels passatgers, una àmplia vorera per al moviment i l'espera de les persones usuàries i un edifici de servei per al passatge, de planta baixa. Gran part de l'espai estarà cobert amb una estructura metàl·lica per a donar confort i protecció a les persones usuàries. El complex s’ubica al carrer Joan Maragall, al centre de la població, i s’emplaça dins d’una parcel·la de 1.700 m2.