al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles estrena un nou aparcament municipal per a autocaravanes al parc del Vilot

L’equipament té 16.323 metres quadrats, hi ha 10 places per aquests vehicles, una zona d’estacionament per a bicicletes i una altra de 450 metres per a cotxes. “Donarà servei al turisme de motos i ciclistes que fan autocaravàning”, diu l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

El nou aparcament de caravanes al parc del Vilot.
El nou aparcament de caravanes al parc del Vilot.

DIVENDRES 30 SETEMBRE 2022

L’Ajuntament d’Almacelles ha habilitat una zona de més de 16.000 metres quadrats com a aparcament per a autocaravanes “per donar servei a aquest tipus de turisme i també quan es fan concentracions de motos i ciclistes, una nova àrea de servei situada al costat del parc del Vilot i de la seva zona arqueològica, un dels millors atractius per al turisme que ens visita”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart. El pressupost destinat pel consistori ha estat de 41.689,80 euros, IVA inclòs, les obres han durat dos mesos i s’obrirà al públic a mitjan d’octubre.

“La vila no disposava d’una zona d’autocaravàning i és un tipus de turisme que sí que ens visita, sobretot quan se celebren curses ciclistes i concentracions de motoristes, que n’hi ha moltes”, detalla Olivart amb relació a la “necessitat” d’habilitat el terreny de titularitat municipal, fins ara un erm, i on a la part sud està ocupada per una excavació arqueològica, el parc del Vilot i amb una gran bassa situada al centre de la parcel·la. “És el lloc idoni perquè les autocaravanes hi puguin estacionar i també perquè des de l’Ajuntament li puguem donar usos recreatius, de lleure i culturals”, detalla l’alcaldessa.

10 places d’autocaravanes i un estacionament de terra per a cotxes

El nou aparcament tindrà un total de 10 places per a les autocaravanes, també una zona perquè puguin estacionar les bicicletes i una altra per a sis cotxes. Dins l’equipament s’ha habilitat una part del solar de terra de 450 metres quadrats per a estacionar turismes que visiten el parc del Vilot, la zona arqueològica o també perquè puguin deixar el cotxe quan se celebri algun esdeveniment.

Les obres per habilitar aquest nou aparcament, sense barreres arquitectòniques, han consistit en l’adequació del solar, la construcció de la plataforma de la recollida d’aigües connectada a la xarxa de sanejament, s’han construït voreres i un subministrament d’aigua potable amb un abocador per aigües residuals de les autocaravanes. També s’ha instal·lat nou enllumenat públic i un punt de subministrament elèctric per als usuaris.

Nova font d’aigua

El nou aparcament també compta amb una font d’aigua potable, connectada a la xarxa d’abastament d’aigua ja existent i s’ha construït sobre la vorera. A més a més, la font disposa també d’una aixeta amb una connexió per endollar-la a una mànega, si cal, i pot fer la funció de rentador de les autocaravanes.