al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles demanda més habitatge

DILLUNS 07 OCTUBRE 2019

Segons les darreres dades del Padró continu de l’Ajuntament d’Almacelles, aquesta població va acabar l’any 2018 amb 7.152 habitants i, a data 1 d’octubre de 2019, estaven empadronats un total de 7.255 habitants; és a dir, 103 habitants en 10 mesos o el que vindria a ser, una mitja de 10 habitants al mes. Aquest creixement continu es ve desenvolupant des del 1996 de manera ininterrompuda, si bé en els darrers anys s’ha constatat increments importants de població que oscil·len entre els 50 i els 100 habitants/any.

 

En aquest sentit, Almacelles, ha esdevingut segurament una població atractiva per la seva activitat cultural, associativa, comercial i per ser un nucli amb força equipaments i bona qualitat de vida en la zona i l’entorn que presideix. La proximitat amb Lleida i les bones comunicacions amb la capital i amb la veïna Franja de Ponent, fan que s’hi estableixin de manera continuada nous veïns en aquesta població, apropant-se als 8.000 habitants i que, tot sembla indicar, arribarà a tenir-los en els propers set o vuit anys, de seguir amb l’actual tendència demogràfica.

 

El principal problema que ha comportat aquest augment demogràfic, a més d’estar amatents a l’ampliació de serveis i equipaments bàsics, és el de la manca d’habitatge. D’una banda s’ha detectat que hi ha una demanda de pisos, tant de lloguer com de compra, que no pot absorvir la minsa oferta existent. Segons alguns APIs consultats, hi ha prop d’un centenar d’habitatges propietat de la SAREB o de fons d’inversió privats, que en dificulten la posada a la venda o lloguer d’aquests, incrementant el problema de la demanda d’habitatge a la vila.

 

Ajuntament d’Almacelles