al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles converteix l'antic escorxador en un nou espai jove de 500 metres quadrats

L'Ajuntament d'Almacelles ha cedit l'ús de l'antic escorxador municipal, ubicat al camí d'En Borràs del polígon i de 500 metres quadrats de superfície, a l'Associació per al Foment d'Activitats per al Poble d'Almacelles, un grup de joves d'entre 16 i 35 anys que hi organitzaran activitats lúdiques, culturals, audiovisuals, esportives i d'oci "amb l'esperit de donar utilitat a aquesta instal·lació que serà gestionada conjuntament entre el consistori i els joves". Segons l'alcaldessa d'Almacelles, Vanesa Olivart, "l'objectiu és que el jovent tingui un punt de trobada inclusiu i participatiu per a relacionar-se i puguin dur a termes les seves pròpies iniciatives". La primera edil ha signat el conveni de cessió amb el president de la citada entitat, Marc Dalmau.

La formalització de la cessió a l'Associació per al Foment d'Activitats per al Poble d'Almacelles
La formalització de la cessió a l'Associació per al Foment d'Activitats per al Poble d'Almacelles

DIVENDRES 03 JUNY 2022

L'Escorxador és fruit de les reunions que des del passat mes de gener ha fet el consistori amb les associacions i col·lectius del poble, com l'Espai Jove i el Club Esportiu Punt de Risc d'Almacelles. "El fet que l'antic escorxador es converteixi en el nou espai juvenil té l'esperit de donar sortides a la precarietat laboral del joves en el context social actual, així com també propiciar les relacions entre les persones més joves que viuen a Almacelles i també la relació amb l'entorn, per fomentar un sentiment de pertinença al poble", diu Vanesa Olivart.

Set espais diferents amb rocòdrom, buc d'assaig i sala per a concerts

Les instal·lacions tindran set espais diferents: el punt de trobada, un buc d'assaig per a grups de música, una sala de jocs on s'hi preveu un billar, un futbolí i dards, una sala audiovisual i de noves tecnologies; també hi haurà un rocòdrom que alhora servirà de gimnàs i magatzem per a l'entitat Punt de Risc, i una sala polivalent on hi haurà un escenari i un gran projector on s'hi podran fer concerts i altres esdeveniments. Aquesta sala connecta amb una porta gran amb el pati de l'edifici. Entre l'immoble i l'edifici, la superfície total de l'Escorxador com a espai jove és de 1.300 metres quadrats.

El conveni que ha signat l'alcaldessa Vanesa Olivart per a l'ús de l'antic escorxador estableix un model de cogestió entre el consistori i l'Associació per al Foment d'Activitats per al Poble d'Almacelles, és a dir, l'entitat juvenil s'encarregarà de la gestió interna de l'espai amb la supervisió de l'Ajuntament en base a la regulació establerta en el conveni que "estableix una assumpció de responsabilitat als joves alhora que fomenta la participació dels mateixos amb la política local de joventut i proporciona al teixit juvenil eines per a la participació i la incidència sobre l'administració", explica l'alcaldessa.

Sòcies d'entre 16 i 35 anys

Poden ser sòcies de l'Escorxador totes les persones d'edats compreses entre els 16 i els 35 anys o complir 16 anys en l'any en curs. Les persones que es facin sòcies tindran dret a vot a l'assemblea, el major òrgan de gestió d'aquest nou espai jove d'Almacelles, i també podran gaudir de bonificacions en relació a les activitats que siguin de pagament i s'organitzin en aquesta nova instal·lació.