al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles constitueix el nou cartipàs i l’alcaldessa assumeix la regidoria d’Urbanisme

El Ple extraordinari de l'Ajuntament d’Almacelles de constitució del nou cartipàs municipal, celebrat aquest dijous, 2 de desembre, ha aprovat la designació de regidories, a partir de la qual l’alcaldessa, Vanesa Olivart, assumirà la regidoria d’Urbanisme i es mantindrà al capdavant de la regidoria d’Esports. També destaca la incorporació del nou regidor del grup municipal d’Units per Almacelles, Fernando Osuna, al capdavant de la regidoria de Recursos Humans i del Banc d’Aliments, després que prometés el seu càrrec durant el Ple Extraordinari d'investidura del passat 24 de novembre, així com el nomenament de Tinents i Tinentes d'alcaldia, com a principals novetats per aquest mig mandat que resta.

Imatge de la sessió de ple
Imatge de la sessió de ple

DIJOUS 02 DESEMBRE 2021

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha explicat que el cartipàs incorpora petits retocs “per fer encara més eficient l’organització i la gestió municipal”, ha dit. La vocació del nou cartipàs és per a Olivart “continuista”, en la mesura que “mantindrà la línia de la gran transformació que ha tingut Almacelles aquests darrers 18 anys”, tot i que el consistori comptarà ara amb una “gran feminització del poder, en la mesura que les dones hi tenen una gran representació”, ha explicat l’alcaldessa. En aquest sentit, Olivart s’ha mostrat oberta a escoltar i implementar, en la mesura del possible, tots els projectes i les idees que li facin arribar, “vinguin d’on vinguin”, i ha reiterat el seu compromís per “fer l’Almacelles un lloc encara millor en el qual viure”, ha conclòs Olivart.

Les retribucions

Pel que fa a les retribucions, els regidors i les regidores de l’Equip de Govern experimentaran una rebaixa de 9,89 euros mensuals, ja que passen de 869,89 euros a 860 euros al mes. L’alcaldessa Olivart, per la seva banda, percebrà les mateixes retribucions que l’exalcalde Josep Ibarz, i la primera tinent d’alcaldia, Maria Lluïsa Granero, passarà d’una dedicació del 45 al 50%, la qual cosa suposarà un increment de les seves retribucions, que passen dels 1.535,89 euros als 1.720 euros. La modificació del règim de retribucions i dedicació dels membres de la corporació ha estat aprovada amb els vots a favor de l’Equip de Govern i els vots en contra de l’oposició.

Les regidories

A través dels acords que s'han aprovat en aquest Ple, l’alcaldessa, Vanesa Olivart, passa a responsabilitzar-se d’Urbanisme, que és una competència que fins ara ostentava l’exalcalde Josep Ibarz, i també manté la regidoria d’Esports, que ja havia estat a càrrec d’Olivart durant aquesta legislatura. Dins de la regidoria d’Esports, Olivart també suma responsabilitats en Instal·lacions Municipals, una competència que el consistori ha integrat a l’àrea d’Esports en aquest nou cartipàs.

Per la seva banda, la número 2 de la candidatura d’Units per Almacelles, Maria Lluïsa Granero, mantindrà les regidories d’Hisenda, Cultura i Joventut i Policia Local. Igualment, Granero continuarà com a primera tinent d’alcaldia del municipi.

El número 3 del grup municipal, Josep Maria Bosch, continuarà a càrrec de les Vies i serveis, d’Agricultura i ramaderia i serà el regidor encarregat del nucli agregat de la Saira, situat a l’est del municipi. Així mateix, Bosch serà el tercer tinent d’alcaldia. Per la seva banda, Montserrat Noró serà al capdavant de les regidories d’Educació, Noves tecnologies i Piscines. Igualment, Noró també serà la segona tinent d’alcaldia del consistori.

La número 6 d’Units per Almacelles, Montserrat Arnó, tindrà responsabilitats en Salut pública, serà la regidora responsable del cementiri, i també assumirà les regidories de Participació ciutadana, Comerç i Benestar social i família. Per la seva banda, Pilar Martínez serà a càrrec de la Gestió energètica i desenvolupament i sostenibilitat, i de les regidories de Medi ambient i Parcs i jardins. Igualment, Martínez serà la quarta tinent d’alcaldia. Finalment, el nou regidor que s’incorpora, Fernando Osuna, que serà a càrrec de Recursos humans i del Banc d’Aliments.

Feminització del poder a Almacelles

Amb el nomenament de l’alcaldessa, Vanesa Olivart, i aquesta nova distribució de les responsabilitats municipals, l’Ajuntament d’Almacelles viu una necessària feminització del poder. Ara per ara, a la Junta de Govern Local, un 80% de les persones que la integren són dones. En concret, 4 de les 5 membres de la Junta. Així mateix, més d’un 70% de les persones membre de l’Equip de Govern són dones, 5 de les 7 persones regidores. Igualment, els càrrecs que ostenten les dones són els que es troben vinculats a més responsabilitats, com és el cas de l’alcaldia, i bona part de les carteres que s’han repartit aquest dijous. Pel que fa al grup municipal d’Units per Almacelles, tant la presidenta del grup, Olivart, com la portaveu i la portaveu adjunta també són dones, una circumstància que només es dona en el cas d’Almacelles en Comú, en què l’única regidora i portaveu és una dona, mentre que la resta de grups polítics tenen portaveus masculins.

La Junta de Govern Local

A través d'un decret d'alcaldia, també s'han designat els regidors i les regidores que formaran part de la Junta de Govern Local, que d'ara endavant estarà presidida per l’alcaldessa Vanesa Olivart i n'exerciran de vocals els regidors i regidores Maria Lluïsa Granero, Montserrat Noró, Josep Maria Bosch i Pilar Martínez.

El Ple Extraordinari també ha servit per establir que Maria Lluïsa Granero serà la portaveu del grup municipal d’Units per Almacelles, un càrrec que fins ara ostentava Olivart; Joan Bosch d’Amunt Almacelles; Ignasi Comella d’Esquerra Republicana de Catalunya; Montserrat Cortasa serà la nova portaveu d’Almacelles en Comú, un canvi que es formalitza arran de la renúncia d’una regidora, i Francesc Torres continuarà de portaveu de Compromís per Almacelles.