al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles comptarà amb quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Almacelles continua avançant pel camí de la revolució verda i, en aquest sentit, incorporarà a la seva xarxa d’infraestructures un total de quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics dins del nucli urbà de la vila. Així s’ha acordat en la sessió ordinària de ple d’aquest 31 de març, que s’ha celebrat amb un Ordre del Dia format per un total de deu punts i que ha permès aprovar també l’ordenança reguladora del funcionament i gestió dels, de moment, fins a 56 horts urbans que es posaran a disposició del veïnat a la partida de l’Olivar i iniciar el procés que ha de permetre dotar el consistori d’un codi ètic i de conducta per a càrrecs electes i personal municipal similar als que han elaborat diferents administracions de rang superior, com ara la Generalitat de Catalunya i a altres ajuntaments del país.

DIJOUS 31 MARÇ 2022

Dels dos punts de recàrrega previstos, un parell s’ubicarà al carrer Canigó, en concret al costat de l’Institut, i els altres dos, al carrer Maragall, tot just davant del Parc de l’Aigua. A la sessió plenària d’aquest mes de març, s’ha aprovat l’inici de la tramitació administrativa que ha de permetre la instal·lació d’unes infraestructures que, recorda l’alcaldessa, Vanesa Olivart, “resulten, dins de l’actual context de revolució energètica, fonamentals per qualsevol municipi que vulgui ser part d’un canvi a millor que la mateixa ciutadania impulsa, com veiem cada dia quan es constata com creix l’interès de les persones pels vehicles elèctrics. Almacelles vol ser un poble modern i, per això, hem de ser part activa d’aquest canvi, el qual volem afavorir amb iniciatives com la instal·lació d’aquests punts de recàrrega que, sense cap mena de dubte, milloraran la vida de les persones, perquè facilitarem la mobilitat sostenible i reduirem les emissions de gasos nocius a la nostra atmosfera”, explica Olivart. Aquest punt ha estat aprovat amb el vot en contra del grup municipal d’Almacelles en Comú, el qual considera que ha de ser el mateix consistori el que gestioni i instal·li aquests punts de recàrrega en comptes de, com és el cas, treure’ls a licitació pública.

 

Ordenança reguladora dels horts urbans

D’igual manera, la sessió ordinària de ple d’aquest mes de març ha permès aprovar l’ordenança reguladora de l’ús dels, de moment, 56 horts urbans que s’habiliten a la partida de l’Olivar amb la voluntat d’oferir alternatives de lleure saludable a totes les almacellenques i almacellencs interessats a fer de l’agricultura recreativa a petita escala part de la seva vida quotidiana. En aquest sentit, Vanesa Olivart destaca el valor d’aquesta aprovació, imprescindible per activar el projecte de manera plena: “invertim prop de 18.000 euros per a fer realitat un antic anhel d’aquest poble del qual se’n beneficiaran, de moment, fins a 56 almacellenques i almacellencs que podran gaudir d’una nova alternativa d’activitat física a la natura i podran cultivar part dels seus aliments de manera respectuosa amb el medi ambient. Ara, aquest mes de març, aprovem el reglament que permetrà el funcionament d’aquests horts urbans i, en funció, de quina sigui la demanda, no es descarta ampliar amb noves parcel·les”, explica. El punt s’ha aprovat amb l’abstenció del grup municipal d’ERC, qui ha demanat una “revisió d’ofici” del text de l’ordenança. L’alcaldessa, Vanesa Olivart, ha convidat al portaveu d’ERC, Ignasi Comella, a realitzar les aportacions que consideri durant el període d’exposició pública de l’ordenança que ha estat aprovada al Ple d’aquest 31 de març. La sessió ha fet possible també aprovar, per unanimitat, la cessió al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI) del dret d’ús del terreny que ocupa el Centre Emissor (CE) d’Almacelles i una modificació tècnica a la Relació de Llocs de Treball per a l’any 2022 a la qual han donat suport els grups municipals d’Units per Almacelles i Amunt Almacelles.

 

Codi ètic i de conducta per l’Ajuntament

Finalment, el ple d’aquest mes de març ha permès aprovar també, per unanimitat, dues mocions,  la primera presentada originàriament pel grup municipal d’ERC i la segona, per l'Associació d'Amics de la Sardana d'Almacelles. L’aprovació de la primera de totes dues permet iniciar el procés per dotar  l’Ajuntament d’Almacelles d’un Codi ètic i de conducta similar als que han aprovat altres administracions de rang superior, com ara la Generalitat de Catalunya, i altres ajuntaments del país. Mitjançant l’aprovació de la segona moció, el consistori almacellenc manifesta públicament el seu suport perquè la Sardana, dansa nacional de Catalunya, passi a formar part de la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. El Ple s’ha tancat amb un torn de precs i preguntes.