al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles commemora aquest 25N amb la lectura d’un manifest, la presentació d’un llibre i la xerrada d’una víctima de violència masclista

Almacelles ha commemorat aquest dijous, 25 de novembre, el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones amb la lectura del manifest institucional de l’Institut Català de la Dona, amb la presentació del llibre ‘Calladeta no ets més maca’, de l’autora Núria Prieto, i amb una xerrada a càrrec d’una dona que ha estat víctima de la violència masclista, i que ha volgut donar a conèixer el seu testimoni a les veïnes i els veïns del municipi.

L'alcaldessa va presidir l'acte
L'alcaldessa va presidir l'acte

DIJOUS 25 NOVEMBRE 2021

En concret, els actes d’aquest 25N han començat a les 12 hores, amb la lectura del manifest a la plaça de la Vila, a càrrec de l’acabada de nomenar alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, que ha donat a conèixer a través d’aquest text com la llei reconeix, a partir dels canvis que s’hi han introduït recentment, algunes formes de violència masclista que fins ara no es contemplaven, com és el cas de la violència vicària, contra els infants, la violència de segon ordre, que és aquella que atempta contra les persones que donen suport a les víctimes del masclisme, o bé la violència obstètrica i la vulneració dels drets sexuals i reproductius.

A l’acte s’hi han apropat una trentena d’almacellenques i almacellencs que han volgut compartir aquesta commemoració que vol conscienciar sobre la necessitat d’erradicar completament la violència que pateixen les dones. Durant l’acte, també ha tingut lloc un enlairada de globus, en col·laboració amb Aqualia. 

Presentació del llibre 'Calladeta no ets més maca'

A la tarda, a les 20 hores, està previst que el Centre Cultural d’Almacelles aculli la presentació del llibre ‘Calladeta no ets més maca’, una obra de Nuria Prieto qui pretén, a través del relat en primera persona, mostrar deu històries reals i properes. Les protagonistes són dones, la majoria menors de 30 anys, que han patit violència de gènere, i l’obra dona a conèixer la realitat de cada protagonista mitjançant perspectives paral·leles o metàfores.

Una xerrada sobre violència masclista en primera persona

En acabar la presentació del llibre, està prevista una xerrada a càrrec d'Estefania, una noia que ha patit violència de gènere en la seva pròpia pell i que, a través de l’acte, comparteix aquesta experiència amb altres dones i amb la societat en general, a l'hora que reivindica la necessitat de posar fi al masclisme.

Igualment, aquest dijous al matí, s’han dut a terme diferents accions als col·legis i a l’institut del municipi, que han anat a càrrec dels mateixos centres, amb l’objectiu d’educar i conscienciar des de ben menuts els infants d’Almacelles perquè sigui un municipi lliure de violència masclista.