al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles celebra la seva Setmana Cultural amb xerrades, literatura, teatre, tallers, música i sardanes

L’Ajuntament d’Almacelles fa de la cultura protagonista destacada de l’agenda del municipi durant aquests darrers dies d’abril mitjançant la Setmana Cultural de Sant Jordi, un programa d’activitats que enguany inclou més d’una dotzena de propostes per a públics de tota mena. La Setmana Cultural arrenca amb una xerrada a càrrec de l’escriptora mataronina Care Santos, qui presentarà el seu llibre ‘Desig de xocolata’ al Cinema Centre Cultural a les 18.30 h d’aquest 20 d’abril. El programa inclou un ampli ventall d’activitats dins del qual figuren actes de lliurament de premis, sessions de narració oral, tallers de manualitats, concerts, representacions teatrals i ballades de sardanes.

DIMECRES 20 ABRIL 2022

L’alcaldessa, Vanesa Olivart, destaca la “diversitat” com a principal valor d’un programa que, explica, “permetrà, ben segur, que cada almacellenca i almacellenc puguin trobar una activitat del seu interès i que ens confirma com el que som: una vila activa, que entén el valor de la cultura i que implica les entitats i les persones per a oferir alternatives d’oci per a tota mena de públics”. D’aquesta manera, el programa de la Setmana Cultural de Sant Jordi continua amb el lliurament dels premis del concurs literari Josep Carner a les 20.00 h del 22 d’abril al Cinema Centre Cultural i el concert de la cantautora almacellenca Helen a la Sala ARCA a les 22.30 h: “tanquem les Nits de Taverna d’aquest any amb una jove cantautora del nostre poble que ens presentarà ‘Fairytales’, el seu darrer treball”, explica Vanesa Olivart. Amb el concert d’aquest 22 d’abril, les Nits de Taverna 2022 s’hauran completat amb un total de sis concerts que es calcula que hauran atret gairebé un miler de persones.

Teatre, cinema i sardanes

Pel 23 d’abril, Dia de Sant Jordi, s’han programat un total de vuit esdeveniments, tots a la Plaça de la Vila. Al matí, les activitats comencen amb una sessió de narració oral organitzada per l’Associació de Criança d’Almacelles a les 11.00 h, continuen amb un taller de manualitats a les 11.30 h i es completen amb la presentació del llibre de la Ramona Solé ‘Quan la boira ens cobreixi’, a les 12.00 h. A la tarda, les activitats continuen amb la representació de l’espectacle infantil ‘La llegenda de Sant Jordi’ a les 16.00 h, un berenar popular a càrrec de l’Associació de Mestresses de Casa a les 17.00 h, un taller de manualitats a les 17.30 h i la presentació del llibre ‘Clamor per Lluís Pascual Roca’, també a les 17.30 h i a la plaça de la Vila, igualment. Finalment, les activitats del 23 d’abril es tanquen amb una ballada de sardanes organitzada per l’Associació dels Amics de la Sardana d’Almacelles a les 19.00 h. Pel diumenge, 24 d’abril s’ha programat la projecció de la pel·lícula ‘Mediterráneo’ a les 19.00 h al Cinema Centre Cultural. La Setmana Cultural de Sant Jordi 2022 es tanca el 30 d’abril amb la representació de l’obra de Santiago Rusiñol ‘L’auca del senyor Esteve’ a la Sala Polivalent a les 20.00 h.