al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles arranja les piscines municipals

L'Ajuntament d'Almacelles ha posat en marxa les obres d'arranjament de les piscines municipals, amb l'objectiu d'evitar la degradació i les filtracions d'aigua pel pas del temps, i oferir un recinte en les millors condicions, de cara a l'inici de la temporada de bany.

Els treballs de millora de la piscina mitjana d'Almacelles
Els treballs de millora de la piscina mitjana d'Almacelles

DIMECRES 10 MAIG 2023

En concret, la primera fase de les obres servirà per arranjar la piscina mitjana, que té una làmina d'aigua de 347,56 metres quadrats i una profunditat de 1,30 metres. Els treballs van arrencar a principis de maig i es preveu que s'allarguin fins a principis de juny.

Les obres han tingut un import de 138.730,54 euros, IVA inclòs, i han estat subvencionades parcialment per la Diputació de Lleida, amb 126.587 euros provinents del Pla de cooperació municipal per al finançament d'inversions dels ajuntaments i les EMD del territori de Lleida per al període 2022-2023.

La Junta de Govern Local va adjudicar el passat mes d'abril l'arranjament de les piscines a una empresa especialitzada del territori, en detectar fuites d'aigua a la piscina a través de petites fissures del vas de formigó o la pèrdua d'aigua pels forats de sobreeixidors. D'aquesta manera, s'ha optat per arranjar les piscines i, a la vegada, assegurar una millor gestió de l'aigua, especialment en períodes de sequera com l'actual.

Noves escales i cadira hidràulica per millorar l'accessibilitat

Igualment, s'aprofitaran els treballs de millora per renovar les escales de la piscina, i també per instal·lar la cadira hidràulica que el consistori va adquirir per la Piscina Municipal, que permetrà millorar-ne l'accessibilitat i que és la proposta que va quedar en segona posició a la primera edició dels Pressupostos Participatius.

En una segona fase encara per determinar, el consistori preveu arranjar la piscina gran i deixar el recinte en les millors condicions possibles.