al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles aprova un pressupost de 6.135.033 euros per aquest 2022

El Ple ordinari de l'Ajuntament d’Almacelles ha aprovat aquest 27 de gener el Pressupost per l’exercici 2022, el qual ascendeix fins als 6.135.033 euros i contempla un seguit d’inversions destacades com ara els 182.000 euros destinats a urbanitzar el polígon Pla de les Vinyes, els 300.000 euros amb els quals es finalitzarà l’ampliació de la residència per a gent gran del municipi, els 40.000 euros que permetran posar en servei el nou equipament previst a l’escorxador, els 85.000 euros inicials que es destinen a l’arranjament de camins al terme o els 40.000 que es destinaran a continuar fent costat a les diferents entitats esportives del municipi. La sessió plenària d’aquest gener ha permès també aprovar la Relació de Llocs de Treball per aquest 2022, la qual contempla un seguit d’incorporacions de professionals per tal de completar la plantilla municipal i poder oferir un servei encara millor a la ciutadania.

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària
Imatge d'arxiu d'una sessió plenària

DIJOUS 27 GENER 2022

El Ple s’ha celebrat amb un Ordre del Dia format per un total de nou punts dins del qual, i a més a més del punt amb els qual s’ha debatut el Pressupost, aprovat amb l’abstenció d’ERC, i el vinculat a la Relació de Llocs de Treball per aquest 2022, aprovada amb l’abstenció dels diferents grups de l’oposició, figuraven altres com ara un de relatiu a l’aprovació de l’acta d’atermenament entre els ajuntaments d’Almacelles i Torrefarrera per perfeccionar la delimitació de tots dos termes municipals, altre que proposava ratificar la cessió del solar que ocupa l’Institut Canigó a la Generalitat de Catalunya i un més en el qual es plantejava aprovar una modificació al POUM relativa a l’àmbit del Centre Assistencial Sant Joan de Déu. L’Ordre del Dia s’ha completat amb altres tres punts inclosos per, respectivament, aprovar les actes de sessions anteriors, ratificar o retre compte de resolucions i tractar assumptes d’urgència. Tots aquests assumptes han estat aprovats per unanimitat

 

Un pressupost ajustat a les necessitats del poble

 

El pressupost d’aquest 2022 puja fins als 6.135.033, és el primer que presenta l’alcaldessa, Vanesa Olivart i, com ha recordat ella mateixa en el seu discurs, “s’ha d’entendre com una estimació de despeses i ingressos per un període determinat” i, en conseqüència, “això suposa que, durant tot l’any, es puguin fer modificacions tal com preveu la Llei per donar un servei encara millor al poble i atendre les seves necessitats”. La xifra final creixerà tan bon punt s’incorporin les subvencions que s’espera rebre d’administracions superiors i els diners derivats de possibles modificacions de crèdit que s’aprovaran per suplementar i ampliar algunes de les partides consignades per finançar els grans projectes previstos enguany. Dins dels 6.135.033 euros del pressupost, destaquen un seguit de partides les quals marquen les prioritats de l’exercici en curs i, així, cal citar entre elles els 182.000 euros que es destinen al polígon Pla de les Vinyes SUD 11, el qual se situa al costat del SUD 12 i complementarà el polígon del Pla de la Creu. La inversió final en aquest projecte, destaca l’alcaldessa Vanesa Olivart, serà però superior amb tota probabilitat a la que es consigna d’inici: “es veurà complementada amb aquestes subvencions que obtindrem i, si s’escau, amb quantitats procedents de préstecs, perquè es tracta d’una actuació estratègica”. La urbanització del polígon Pla de les Vinyes és, recorda la primera edil almacellenca, “fonamental per permetre créixer les empreses almacellenques i atreure’n de noves i millorar encara més el futur dels almacellencs i almacellenques amb noves oportunitats d’ocupació”.

 

 

Compromís amb la gent gran, la millora urbana i l’esport

A més a més d’aquesta inversió, cal citar també els 300.000 euros destinats a finalitzar les obres d’ampliació de la residència de gent gran del municipi, les quals estan ja en marxa i permetran, un cop enllestides, dota l’equipament amb una onzena de noves habitacions i acollir vint-i-un usuaris més. Amb l’ampliació, el centre comptarà amb un total de 64 llits i, en funció de les necessitats dels nous usuaris, podria arribar a incorporar fins a 10 gericultores més. Altres partides d’inversió destacades que s’inclouen al projecte de pressuposts són els 85.000 euros amb els quals es dota inicialment la partida destinada a arranjament de camins, els 40.000 euros que han de permetre activar el nou equipament previst a l’escorxador, els més de 40.000 euros amb els quals es continuarà fent costat als clubs esportius almacellencs o els 85.000 euros destinats a arranjament de carrers. Aquesta partida, igual que la que es destina a millora de camins, són només partides inicials i molt probablement, ha explicat l’alcaldessa, “es complementaran durant l’any amb diners procedents de subvencions i préstecs en funció de les necessitats”.

 

Finalment, al Projecte de Pressupost 2022 es reserven 39.000 euros per renovar el programa de gestió comptable del consistori i millorar encara més la gestió, s’habilita una partida per adquirir, en règim de renting, un petit camió per la Brigada Municipal i un cotxe per la Policia Local i es manté la partida destinada a protecció d’animals, la qual es destina a donar suport a les protectores, esterilitzar animals i mantenir les colònies controlades de gats que viuen al carrer. La ràtio de deute viu del pressupost de l’any 2022 en relació amb la liquidació del 2020 se situa, i així ho ha remarcat l’alcaldessa, en el 49,77% i, pel que fa al pressupost de l’ E.P.E Local Residència d’Avis, es manté en els mateixos 1.301.200 euros del 2021 fins que finalitzin les obres d’ampliació de l’equipament i els comptes puguin dimensionar-se d’acord amb les noves necessitats.

 

Relació de Llocs de Treball

La sessió plenària d’aquest mes de gener ha permès també aprovar, amb l’abstenció dels diferents grups de l’oposició, la Relació de Llocs de Treball d’aquest 2022, la qual contempla la creació d’una plaça d’administratiu secretari d’Alcaldia i la incorporació de tres tècnics superiors, un administratiu, un auxiliar, un tècnic mitjà de gestió, interventor, tresorer i tècnic pel Registre Civil. Com a personal laboral, es creen dues places de conserge per donar servei al nou centre cívic de l’Escorxador, on s’ubica l’Espai Jove, es modifica la designació dels oficials de la Brigada Municipal perquè tots passin a ser de 1a categoria, s’adscriu el personal del Patronat d’Esports i la Fundació Municipal d’Avis, en tràmit de dissolució tots dos, a l’Ajuntament. Amb tots aquests canvis, s’espera, ha destacat l’alcaldessa, oferir un servei encara millor a la ciutadania. La sessió plenària s'ha tancat amb un torn de precs i preguntes