al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles aprova la renovació del mural de la plaça Sant Joan de Déu

Almacelles ha aprovat la renovació del mural decoratiu situat a l’edifici de la Creu Roja de la plaça Sant Joan de Déu durant aquest mes de maig, en concret a la seva segona quinzena. L’actuació compta ja amb el vistiplau de la Junta de Govern de l’Ajuntament i se n’encarregaran l’alumnat de 3r d’ESO de l’escola Antònia Simó i Arnó, un grup de persones amb discapacitat usuàries dels serveis de Sant Joan de Déu Terres de Lleida i un professional del grup Versembrant, una agrupació d’artistes que combina l’art urbà i el hip hop i són especialistes en actuacions d’aquesta mena.

DIMECRES 13 ABRIL 2022

Vanesa Olivart, l’alcaldessa d’Almacelles, valora positivament una activitat que permetrà donar “una nova imatge a la plaça i dignifica encara més un espai urbà important”. L’activitat, a més a més, permetrà “conviure” a joves almacellencs i almacellenques de Secundària amb persones usuàries del centre que Sant Joan de Déu Terres de Lleida manté al municipi dins del marc d’una actuació d’embelliment d’un espai urbà mitjançant les arts plàstiques. “Ens trobem davant d’una actuació que afavoreix la integració de les persones, independentment de les seves circumstàncies i farà més atractiva la plaça amb una intervenció artística de qualitat.” L’activitat se celebrarà durant aquests 18 i 20 de maig entre les 9.00 h i les 13.00 h.

 

Un mural original del 2016

La decisió de donar el vistiplau a la renovació del mural de la plaça Sant Joan de Déu d’Almacelles es va prendre en Junta de Govern en resposta a una petició cursada per Sant Joan de Déu Terres de Lleida, l’entitat qui va promoure d’inici el mural, l’any 2016 i dins dels actes del seu 50è aniversari. Actualment, el mural pateix un cert deteriorament a conseqüència de les inclemències climàtiques i la seva renovació es feia necessària. Des de Sant Joan de Déu Terres de Lleida es destaca que el nou mural tindrà com a protagonistes valors com ara “l’hospitalitat, el respecte, la qualitat, la professionalitat i l’espiritualitat”.