al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles amplia la xarxa de fibra òptica per millorar les connexions d’internet i telefonia

El consistori inicia també la contractació de les obres del parc caní

El primer parc caní urbà d'Almacelles es farà al solar que hi ha darrere del museu.
El primer parc caní urbà d'Almacelles es farà al solar que hi ha darrere del museu.

DIMECRES 09 NOVEMBRE 2022

L’Ajuntament d’Almacelles ha autoritzat a una empresa externa perquè faci les obres d’obertura de 122 mestres de rasa al carrer Anna Minguell, entre Doctor Despujol i Príncip de Viana, per fer la canalització de la xarxa de fibra òptica “amb l’objectiu de continuar millorant la connexió d’internet al municipi, ja les almacellenques i almacellencs han de gaudir d’una banda ampla de qualitat per navegar bé per internet, alhora de disposar d’unes bones connexions de telèfon, dos serveis molt necessaris en el dia a dia de les persones”, afirma l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

 

La darrera Junta de Govern municipal ha donat llum verda a la llicència d’obres sol·licitada per una empresa de telecomunicacions per tal d’instal·lar 122 mestres de fibra òptica amb un pressupost d’execució de 3.304,28 euros i amb un termini màxim d’un any per iniciar els treballs.

 

En tot cas, la durada màxima de les obres haurà de ser de tres anys. Segons l’alcaldessa d’Almacelles, “l’ampliació de la fibra òptica suposarà una millora per a totes les almacellenques i almacellencs, ja que la utilització de la banda ampla per a la transmissió de dades, és a dir, internet, i incrementar la qualitat de les connexions telefòniques, són dues eines de comunicació que avui en dia empra gairebé tothom i, per aquests motius, els responsables polítics hem de garantir que aquests serveis arribin a totes les persones”.

 

Inici de la contractació per al primer parc caní urbà

El consistori almacellenca, d’altra banda, també ha iniciat la redacció dels plecs tècnics i administratius per a la contractació de les obres del futur parc caní, amb un pressupost de 54.475 euros i un termini d’execució de les obres de dos mesos. Cal recordar que aquesta nova instal·lació municipal s’ubicarà en una parcel·la classificada com a equipament i actualment en desús, al carrer Antonio de Nebrija, darrere del museu, “revitalitzant així més la zona d’equipament, ja que a l’altra banda de carrer es troba, també, la llar d’infants”, explica Vanesa Olivart.

 

“La idea del primer parc caní urbà d’Almacelles és crear un espai de qualitat per la població canina; a més a més, estarà a la zona nord del poble, just a l’inici d’una de les rutes per vianants que tria gran part de la població almacellenca per gaudir de la natura i caminar, i sovint amb els seus companys canins”, afegeix l’alcaldessa.

 

Pavimentació de 16 carrers

Finalment, la Junta de Govern d’Almacelles ha donat el vistiplau a l’inici de les obres de la pavimentació de 16 carrers del municipi, la primera fase del Pla Municipal de Millora de Vials Urbans, amb un pressupost de 180.378 euros i amb un termini d’execució de tres mesos. En total es repavimentaran 21.206 metres quadrats de vies urbanes.