al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles adjudica les obres de la bassa d’aigües del nou polígon industrial

“Una passa endavant més per al desenvolupament urbanístic de la zona”, diu l’alcaldessa, Vanesa Olivart. Llum verda al desplegament de la fibra òptica que donarà servei al centre logístic SUD-11

Foto virtual del nou polígon industrial d'Almacelles.
Foto virtual del nou polígon industrial d'Almacelles.

DIMECRES 14 DESEMBRE 2022

L’Ajuntament d’Almacelles continua amb el desenvolupament del nou polígon industrial de titularitat municipal SUD-11 i SUD-12A i ha adjudicat a una empresa la redacció de l’avantprojecte per a construir una bassa que emmagatzemi les aigües pluvials i les residuals de les empreses que s’hi instal·laran en el futur. L’adjudicació s’ha formalitzat en la junta de govern d’aquesta setmana per un import de 6.171 euros, IVA inclòs i la previsió de la durada de les obres és d’un mes.

“Anem fent passes endavant per a la urbanització del nou polígon, que garanteix el progrés, l’ocupació i la creació de noves oportunitats de futur per a les almacellenques i almacellencs, amb un nou sòl industrial perquè noves empreses s’hi puguin instal·lar o les que ja hi ha al municipi puguin continuar creixent i ampliar les seves instal·lacions i contribuir, així, a que Almacelles sigui un municipi on vinguin a viure famílies, amb feina, i puguin crear el seu projecte de vida”, explica l’alcaldessa d’Almacelles Vanesa Olivart.  

De fet, el consistori ja va fer al mes de juny “una altra passa endavant” amb l’actualització dels preus del cost de les obres perquè les empreses s’animessin a presentar ofertes a les licitacions de les feines que s’han de realitzar al polígon, donada la situació econòmica actual, “una altra passa endavant perquè el nou polígon sigui una realitat al més aviat possible”, diu Olivart. “En el darrer any hem viscut un augment generalitzat dels preus, per la pandèmia, el preu de la llum o la guerra d’Ucraïna, per exemple, i des del consistori entenem que per a adjudicar les obres, hem d’oferir uns requisits econòmics que s’ajustin a la realitat”, afegeix l’alcaldessa.

Inversió de 82.000 euros per a la canonada d’aigües residuals

Cal recordar que el consistori va aprovar al mes de maig una inversió de 82.000 euros per donar solució a les necessitats d’abocament d’aigües residuals de la nova zona industrial mitjançant la construcció d’una canonada que ha de connectar aquesta àrea amb la séquia de la bassa d’en Borràs i durà, a més a més, les aigües pluvials i residuals dels nous desenvolupaments industrials planificats fins a la xarxa de desguassos de la Comunitat de Regants, situada a l’àrea del municipi almacellenc coneguda com a ‘Fondo Sud’.

Arribada de la fibra òptica

D’altra banda, la junta de govern d’Almacelles del 7 de desembre va donar llum verda al desplegament de la fibra òptica, “unes obres del departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya que permetran donar aquest servei al futur centre logístic SUD-11”, explica Vanesa Olivart. La nova xarxa de fibra òptica passarà per la carretera de Sucs, avinguda dels Esports, pujarà pel carrer Canigó fins al carrer Maragall, arribarà als carrers Garrigues i Major fins al Polígon Pla de la Creu, creuarà la rotonda del avió fins donar servei al polígon SUD-11.