al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles acull la primera trobada de modelisme ferroviari d’aquest 2022 al Segrià

Almacelles acollirà aquests 12 i 13 de març vinents la trobada de modelisme ferroviari que el grup T-Trak Nordeste organitza com a preludi de la fira ExpoTren, el saló del modelisme i l’oci ferroviari que se celebra a Lleida i que està previst enguany pels 14 i 15 de maig vinents. La trobada es configura així com el primer esdeveniment de la seva categoria que se celebra al Segrià durant tot el que portem del 2022 i servirà per a presentar, juntament amb altres realitzacions, la maqueta amb la qual T-Trak Nordeste participarà en l’edició 2022 d’Expotren. En ella, s’inclouen reproduccions a escala de diferents estacions i espais urbans de localitats de la demarcació com ara Almacelles, Lleida o les Borges Blanques.

DIJOUS 10 MARÇ 2022

En total, i segons expliquen els promotors de la trobada, la maqueta principal que presentaran té unes dimensions d’11,5 m de llarga i 6,3 m d’ample i està formada per 55 mòduls que ocuparan fins a deu taules. Els encarregats de realitzar-la han estat cinc experts en modelisme ferroviari vinculats al grup T-Trak Nordeste i, a ella, s’inclouen estacions i espais urbans de diferents municipis i localitats de la demarcació de Lleida com ara Almacelles, les Borges Blanques, Raimat o Lleida capital. Un dels experts és l’almacellenc Alberto Gascón. De l’organització de l’activitat, se n’encarreguen l’Ajuntament d’Almacelles, el grup T-Trak Nordeste, l’Associació de veïns Templers Escorxador i la firma especialitzada Xavigim-tren.com. Des de l’Ajuntament d’Almacelles, l’alcaldessa, Vanesa Olivart, convida tothom a gaudir d’una activitat “diferent” que constitueix “una bona manera d’acostar-se a un món, el del modelisme ferroviari, que forma part de les passions de moltes persones”, explica.

Tot un cap de setmana

La trobada de modelisme ferroviari arrenca aquest dissabte a les 10.00 h i obrirà, a horari de matí, fins a les 13.00 h. A la tarda, romandrà oberta des de les 16.00 h i fins a les 20.00 h. Pel diumenge, la trobada es podrà visitar des de les 10.00 h i fins a les 13.00 h. L’entrada és lliure i cal, recorden els organitzadors, fer ús de la mascareta en tot moment per gaudir de l’exposició, que inclou també un espai de compravenda de material per col·leccionistes.