al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles acull el concert de la Unión Musical de Planes, una de les bandes més antigues de València

L’actuació és dissabte 2 de juliol a la plaça de la Vila dins el XVII Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida

La banda Unión Musical de Planes.
La banda Unión Musical de Planes.

DIMECRES 29 JUNY 2022

Almacelles acollirà el concert de la banda alacantina la Unión Musical de Planes, una de les actuacions del XVII Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida ‘Fem Banda’ i que se celebra en deu poblacions de Lleida des del 30 de juny al 3 de juliol. El grup alacantí és una de les agrupacions musicals més antigues de València, amb 150 anys d’història, i la seva actuació serà gratuïta aquest dissabte 2 de juliol a la plaça de la Vila a les 22 hores, sota l’epígraf ‘Atansem la banda’ que inclou el programa del festival.

“És un honor que Almacelles sigui un dels escenaris del festival Fem Banda, que enguany compta amb la participació de cinc bandes procedents d’Alacant, València, Múrcia, Itàlia i Portugal, i el concert que tindrà lloc al nostre poble serà de una de les agrupacions més antigues de València, la Unión Musical de Planes, que compta amb més de 150 anys d’història”, explica Vanesa Olivart, alcaldessa d’Almacelles. Per això, l’alcaldessa convida “tothom a venir dissabte a Almacelles per gaudir d’aquest concert amb una de les bandes de música amb més història”.

La Unión Musical de Planes és una de les bandes valencianes més antigues ja que existeixen arxius de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi que reculen que l’any 1863 la “Sociedad Unión Musical de Planes” actuava a les festes de moros i cristians d’aquesta localitat alacantina. En l’actualitat, la banda compta amb més de 70 persones i participa sovint en les celebracions de les festes populars de ‘Moros i cristians’ de poblacions com Alcoi, Muro, Beniarres, Xàvia o Bocairente, així com també en actes dedicats a la música de banda, com que el que tindrà lloc a la plaça de la Vila d’Almacelles, aquest dissabte 2 de juliol, en el marc de la dissetena edició del Festival Internacional de Música de Bandes de Lleida.