al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles activa una campanya de millora per eliminar sots i esvorancs als camins i carrers més deteriorats

Almacelles ha iniciat durant aquesta darrera setmana del mes d’abril una campanya de millora de camins i carrers que permetrà eliminar gran part dels sots i esvorancs detectats als vials més transitats del terme i complementa la que es va desenvolupar a vuit dels camins del municipi ara fa unes setmanes. Durant el que portem d’aquest 2022, s’han invertit gairebé 170.000 euros a la xarxa local de camins.

DILLUNS 25 ABRIL 2022

El projecte de millora que ara s’executa implica tres operaris a temps complert i diferents mitjans tècnics i vehicles i arriba quan queden poques setmanes per l’inici de la campanya de la fruita, segons explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart, “en la primera fase, es va actuar al camí de Raimat, el camí de la Saira, el camí del Saput, el camí de les Covetes, el camí d’Alguaire, el camí de la Mina, el camí del Torricó i el camí d’Esplús, en concret a trams que sumen un total de 9,242 m i a on s’han condicionat cunetes i vorals i s’ha aplicat grava i reg asfàltic a més a més de realitzar-se actuacions de soteig. Ara, continuem amb aquesta millora complementària centrada en el soteig que beneficia els punts de la xarxa de camins i carrers en els quals s’han detectat més problemes. Volem que els camins estiguin en les millors condicions possibles ara que estem a punt de viure l’inici de la campanya de la fruita i millorem també determinats carrers. La inversió millora la seguretat i la comoditat dels usuaris de totes aquestes vies, que són utilitzades de manera intensa pels vilatans per a desplaçar-se dins del terme i fins a altres localitats, per fer esport o per accedir a finques de cultiu”, assenyala l’alcaldessa. Juntament amb aquests gairebé 170.000 euros que s’inverteixen, està prevista, enguany i l’any vinent, l’execució d’altres diferents obres d’arranjament als 44 vials del municipi mitjançant una inversió total de 237.435 euros.

Una xarxa de 85 quilòmetres

El terme municipal d’Almacelles disposa d’una xarxa de camins públics, aptes per al trànsit rodat de vehicles de motor que travessen i comuniquen els diversos indrets i llocs del municipi. En total, compta amb 44 camins que són titularitat del consistori, tots ells en sòl no urbanitzable i en àmbit no urbà, dels quals n’hi ha 20 que són camins pavimentats amb reg bituminós i 24 que són camins en terra. En total, els camins municipals d’Almacelles sumen 85,11 quilòmetres lineals.