al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles activa el seu Pla de Millora de Camins amb una inversió de 167.000 euros aquesta primavera

Almacelles, mitjançant una inversió total de 167.026 euros, activa aquesta primavera el seu Pla de millora de camins mitjançant el pavimentat amb grava i reg asfàltic de vuit vials que sumen gairebé 10 km.

DIJOUS 17 MARÇ 2022

El projecte de millora que ara s’executa ha estat aprovat per la Junta de Govern Local i es completarà en uns dos mesos a comptar a partir de l’inici dels treballs. En concret, s’actua al camí de Raimat, el camí de la Saira, el camí del Saput, el camí de les Covetes, el camí d’Alguaire, el camí de la Mina, el camí del Torricó i el camí d’Esplús. Els trams de tots vuit vials als quals s’actuarà sumen un total de 9,242 m i la previsió de l’equip de tècnics responsable del projecte de millora és completar l’actuació en un termini de dos mesos a comptar a partir de l’inici dels treballs. Vanesa Olivart, l’alcaldessa d’Almacelles, destaca el valor d’una inversió que “millorarà la seguretat i la comoditat” dels usuaris d’aquestes vies: “es tracta de vials importants pel nostre poble que són utilitzats de manera intensa pels vilatans per a desplaçar-se cap a altres localitats, per fer esport o per accedir a finques de cultiu”, assenyala l’alcaldessa.

Grava i reg asfàltic

L’actuació de millora prevista per aquests vuit camins comporta la neteja de cunetes i vorals, tasques de soteig amb mescla asfàltica i el pavimentat de les vies amb dues capes de grava i dues més de reg asfàltic. Una vegada esteses totes les capes previstes, es procedirà a la compactació del ferm i l’escombrat per eliminar els materials que sobrin. A més a més d’aquests 167.000 euros que s’inverteixen ara, està prevista, enguany i l’any vinent, l’execució d’altres diferents obres d’arranjament als 44 vials del municipi mitjançant una inversió total de 237.435 euros.

Una xarxa de 85 quilòmetres

El terme municipal d’Almacelles disposa d’una xarxa de camins públics, aptes per al trànsit rodat de vehicles de motor que travessen i comuniquen els diversos indrets i llocs del municipi. En total, compta amb 44 camins que són titularitat del consistori, tots ells en sòl no urbanitzable i en àmbit no urbà, dels quals n’hi ha 20 que són camins pavimentats amb reg bituminós i 24 que són camins en terra. En total, els camins municipals d’Almacelles sumen 85,11 quilòmetres lineals.