al contingut a la navegació Informació de contacte

Aigua Potable

DIMECRES 29 MAIG 2019

En marxa el by-pass de l’embassament que subministra d’aigua potable la vila d’Almacelles.  

 

Arran de les queixes dels usuaris d’aigua potable d’Almacelles per l’olor i el gust de l’aigua de boca que es percebia en les darreres setmanes, es van iniciar per part d’Aqualia, l’empresa de subministrament de l’aigua potable a la vila, un seguit d’estudis per cercar el motiu d’aquest gust i olor estranys.

 

Les analítiques d’aigua realitzades en diferents punts de la xarxa i dels dipòsits sortien com a aptes per al consum humà, per tant el problema era de caire organolèptic, però no de salut pública.

 

Durant aquestes setmanes es van realizar diferents accions a la planta potabilitzadora i a la xarxa. Paral·lelament es va fer un estudi per determinar la presència d’una alga (Geosmina) característica per donar aquest gust i olor mitjançant analitiques de l’aigua, i es va determinar que aquesta alga es trobava a l’embassament que nodreix la planta potabilitzadora i la causant d’aquest problema.

 

Per tal de subministrar aigua lliure d’aquesta alga, l’acció inmediata a realizar seria fer un by-pass que voregi l’embassament i connecti directament l’entrada de l’aigua a l’embassament amb la sortida cap a la potabilitzadora.

 

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de construcció d’aquest by-pass, que permetrà garantir el subministrament d’aigua a la potabilitzadora i alhora poder estudiar les accions a seguir. Així mateix també es realitzarà un seguiment d’aquesta alga mitjançant l’anàlisi de l’aigua en les properes setmanes.

 

L’Ajuntament d’Alamcelles i Aqualia vetllen de manera contínua per garantir la qualitat de l’aigua a la vila. Recordem que en tot moment l’aigua ha estat i continua essent POTABLE i apta pel consum humà.

 

 

Ajuntament d’Almacelles