al contingut a la navegació Informació de contacte

4 flors d'honor per Almacelles

DIVENDRES 27 SETEMBRE 2019

Almacelles es designada novament Vila Florida de Catalunya amb 4 Flors d’Honor

El dia 27 de setembre, ha tingut lloc a Lloret de Mar la designació de les Viles Florides de Catalunya 2019. Almacelles, una de les viles participants, s’ha dut el guardó com a Vila Florida, amb .4 Flors d’Honor; fet que la converteix en un dels referents de població que més ha destacat pel nombre de zones verdes, bellesa de les zones enjardinades i transformació urbana en llocs d’esbarjo i gaudi voltats de natura. Val a dir que el reconeixement d’enguany fa que Almacelles sigui una de les poblacions més ben classificades i amb major nombre de distincions. En aquest sentit, cal dir que  enguany s’hi ha presentat 134 poblacions d’arreu de Catalunya.

Almacelles ja va guanyar aquest guardó en les edicions de 2014, on va aconseguir la categoria de dues flors d’honor, en la de 2015 i 2016, fou guardonada amb tres flors, i en la de 2017 fou el primer cop que se li va concedir el premi de quatre Flors d’Honor, que el revalidà novament l’any 2018. Sigui com sigui, Almacelles continua essent una de les poques poblacions de l’interior de Catalunya que revalida any rere any aquest guardó.

Cal esmentar que el proppassat mes d’abril, experts participants en el Jurat de Viles Florides de Catalunya, van examinat tots els racons i zones verdes del municipi d’Almacelles, per veure de primera mà les places, parcs i espais florals existents i determinar si la vila és mereixedora d’algun dels guardons que certifiquen l’interès de la vila per transformar alguns dels seus racons, mostrar la riquesa natural i paisatgística dels seus principals punts d’interès, i que alhora sigui un reclam turístic per als visitants. Pel que fa a Almacelles es van seleccionar diferents espais emblemàtics com ara el Parc del Vilot, el Parc d’Europa, el Centre Històric, el Parc de l’Aigua, les Rambles, l’entorn del Tossal de les Santes Creus i el recinte de les Piscines Municipals. Enguany, es va valorar de manera molt positiva alguns nous espais verds que s’han remodelat al llarg del Parc d’Europa, un seguit de parterres nous i la replantació de nous arbres i arbustos de caire autòcton que requereixen menys aigua, menys manteniment i que substitueixen part de la zona de gespa, mediambientalment menys sostenible.

Viles Florides és una proposta de la CHOC (Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya) que distingeix aquelles iniciatives de l’àmbit públic i privat on la flor i la planta ornamental són protagonistes. La filosofia d’aquest concurs a nivell de Catalunya pretèn donar a entendre que una vila florida és més sostenible, millora la qualitat de vida dels seus ciutadans,  té una millor imatge externa i és més ambiciosa econòmicament.

Aquest guardó té una validesa per un any i cal renovar-lo, si s’escau, o intentar millorar per treure la categoria màxima de cinc flors.