al contingut a la navegació Informació de contacte

25 carrosses i comparses omplen les rambles d'Almacelles per acomiadar les Festes de l'Aigua

Un total de 25 carrosses, comparses i grups d'animació han desfilat aquest diumenge per les rambles d'Almacelles plenes de gom a gom, en el marc de les Festes de l'Aigua, que han viscut la seva darrera jornada, després de cinc dies d'intensa activitat, i en la qual han destacat la 67a edició de la desfilada de carrosses i el 10è Concurs de Comparses. L'acte, al qual han assistit unes 3.500 persones, ha comptat amb la participació de l'alcaldessa, Vanesa Olivart; els diferents regidors i regidores del consistori; la diputada Rosa Maria Perelló, i l'alcaldessa d'Albelda, M. Ángeles Roca, entre altres autoritats.

DIUMENGE 05 MARÇ 2023

Entre els diferents elements que conformen la desfilada, destaquen dues carrosses del municipi: la del Centre Assistencial Sant Joan de Déu - Terres de Lleida, i la de l'empresa Campistó Barés. A banda de les carrosses locals i foranes, també hi han participat els Grallers d'Almacelles, la Banda de Bombos i Tambors de la Vila d'Azanui, la Banda de Bombos y Tambores de Tamarit de Llitera, la rondalla del Torricó i altres grups d'animació del territori.

Altres actes de diumenge

Entre els actes d'aquest diumenge, també ha destacat el 28è Concurs de Pintura Ràpida 'Vila d'Almacelles' i el 3r Concurs de pintura ràpida infantil i juvenil Vila d'Almacelles. A partir de les 9 hores, s'ha celebrat la Matinal 4x4 al Circuit de la Mina, on també ha tingut lloc un esmorzar popular, seguit d'una exhibició de cotxes tot terreny amb circuit obert per a les persones assistents. Igualment, durant el matí s'ha fet la Gran Tirada de bitlles a les pistes habilitades a l'esplanada de davant la Llar del Jubilat, entre els equips d'Almacelles i gran part dels municipis del Segrià.

A les 12 hores, la plaça de la Vila ha estat l'escenari de l'edició número 43 del Concurs Nacional de Colles Sardanistes amb la participació de la Cobla Vents de Riella. I a les 17 hores, s'ha celebrat la 67a Desfilada de Carrosses i el 9è Concurs de Comparses de les Festes de l'Aigua per les Rambles del poble. A les 19:30 hores, l'orquestra Welcome Band oferiria un ball de tarda i nit, durant el qual també està previst lliurar els premis dels concursos de Carrosses i de Comparses, a la sala polivalent.

Una celebració per commemorar els inicis del canal d'Aragó i Catalunya

Almacelles ha celebrat durant cinc dies les Festes de l'Aigua, una tradició anual que té l'objectiu de commemorar la posada en funcionament del canal d'Aragó i Catalunya i, amb aquest, l'arribada de l'aigua al municipi, el dos de març de 1910.