al contingut a la navegació Informació de contacte

23a. edició de l’Aplec de la Sardana

DIJOUS 30 MAIG 2019

Almacelles serà l’epicentre cultural del Segrià, amb la celebració de la 23a. edició de l’Aplec de la Sardana, la 24a. Trobada Sardanista d’Adults del programa d’ensenyament sardanístic Saltem i Ballem, i la proclamació del Pubillatge del Segrià 2019-2020

 

Aquest dissabte 1 de juny, Almacelles esdevindrà la plaça forta del sardanisme a nivell de les Terres de Lleida, amb la celebració de la 23a. edició de l’Aplec de la Sardana i la 24a. Trobada Sardanista d’Adults del programa d’ensenyament sardanístic Saltem i Ballem. A més, a més, també coincidirà en la mateixa jornada la celebració del Pubillatge del Segrià per al 2019-2020.

 

Els actes començaran a les 5 de la tarda a la Rambla de la Generalitat, prop del monument dedicat a la Sardana, on s’iniciarà l’Aplec pròpiament dit amb l’inici de les ballades de tarda. Seguidament, des de la plaça de la Vila, hi haurà el seguici de pubilles i hereus de la comarca, acompanyats de les autoritats i del grup de batucaires Batzak que els acompanyaran fins a la Rambla de la Generalitat per unir-se amb els sardanistes.

 

A les sis de la tarda hi haurà una trobada d’un centenar d’adults del programa Saltem i Ballem, que faran una demostració del seu aprenentatge amb la ballada de tres peces. Finalment hi haurà el repartiment d’obsequis a les colles participants.

 

A les vuit del vespre tindrà lloc al proper Parc d’Europa l’acte de proclamació del Pubillatge del Segrià 2019-2020, en el qual es determinarà quina és la pubilla i l’hereu del Segrià, així com les Dames i Cabalers acompanyants.

 

Per cloure la jornada tindrà lloc a la Sala Polivalent un Sopar de Germanor, després del qual es continuarà a la mateixa sala amb una darrera ballada de nit, i la interpretació d’una vintena de peces. Les cobles encarregades de les diferents actuacions aniran a càrrec de la Jovenívola d’Agramunt i de la Punt.Cat Cobla.

 

Ajuntament d’Almacelles