al contingut a la navegació Informació de contacte

En record d’en Josep Escuer i Zoriguel

Aquest passat diumenge, vam acomiadar, en Josep Escuer i Zoriguel, qui va ser l’Alcalde d’Almacelles entre els anys 1987 i 1989, i entre 1991 i 1995.

DILLUNS 31 JULIOL 2023

A part d’aquesta màxima representació municipal ja havia participat en la candidatura del “Grup Independent”, l’any 1979, en les primeres eleccions democràtiques als Ajuntaments que vàrem poder viure en aquest País després de la dictadura.

I encara anteriorment, havia participat en la “Comissió d’informació i control” que vetllava pel bon fer de l’ajuntament en les ultimes etapes de la dictadura.

Durant tota la seva vida, havia participat en infinitat d’actes en defensa de la cultura i la llengua; en aquest aspecte molts recordem els nombrosos cursos de català que va fer, que van permetre que el coneguéssim millor, quan el seu ensenyament no era habitual en l’àmbit educatiu.

I com no, volem fer referència a la seva participació, junt a molts altres companys, en la “Penya Barcelonista ‘Lo Vilot’”, des de la qual van impulsar el llibre “Almacelles, visió d’un poble”, que va veure la llum el 1970; un gran recull, en aquell moment, de la història d’Almacelles.

En fi, els que el varem conèixer sabem que era una gran persona que des de la seva modèstia i la seva introversió tenia molt clars els valors d’estima al País. I que com el defineixen els seus amics “era una gran persona, honrat fins la medul·la, demòcrata com el qui més i enamorat del nostre país, defensor de la llengua i de la cultura; i que va ser un lluitador antifranquista en la dictadura”.

Josep, descansa en pau, que aquí continuarem treballant per aconseguir el que tu malauradament no has pogut veure.

Visca Catalunya lliure!!!.

Almacelles, 30 de juliol de 2023