al contingut a la navegació Informació de contacte

68a desfilada de Carrosses i 11è concurs de Comparses

BASES

1a.  Podran participar en aquesta Desfilada de Carrosses i Comparses totes aquelles persones o entitats, locals o forànies, que així ho desitgin, exigint-se com a únic requisit el de la inscripció prèvia a l’Ajuntament d’Almacelles (de dilluns a divendres, de 8 a 13.30 hores), finalitzant el període d’inscripció el divendres 16 de febrer de 2024. 

La inscripció es limitarà a 18 carrosses i 8 comparses, prioritzant les carrosses locals, que seran les que podran participar en el concurs. Se seguirà un estricte ordre d’inscripció i no s’acceptaran més de dues carrosses per associació o entitat, siguin locals o forànies.

2a.  El motiu de les carrosses serà de lliure decisió dels autors d’aquestes, si bé les carrosses que entrin en concurs se’ls valorarà especialment els motius relacionats amb l’aigua i/o Almacelles.

3r.  Per a les carrosses locals que entraran en concurs, s’estableixen els següents premis:

  • 1r. PREMI: 500 euros
  • 2n. PREMI: 300 euros
  • 3r. PREMI: 200 euros

A part d’això, a totes les carrosses participants, en reconeixement de la seva tasca de preparació i presentació se’ls abonarà la quantitat de 450 euros, si es tracta d’una carrossa local, i de 250 euros, si es tracta d’una de forània. En aquest darrer cas serà obligatòria la presentació d’una fotografia a les Oficines Municipals o per e.mail (ajuntament@almacelles.cat), reservant-se l’organització l’admissió o no d’aquesta en la Desfilada, si no reuneix uns mínims de qualitat.

El pagament de l’ajut o participació, així com el premi, sempre es farà després d’haver participat en la Desfilada i/o concurs.

4t.  El Jurat, podrà declarar desert qualsevol dels premis (inclòs el de participació), en atenció a la baixa qualitat de les carrosses presentades. També podrà decidir, en el seu cas, que els premis puguin ésser atorgats de forma compartida. En qualsevol cas, les decisions del Jurat seran inapel.lables.

5è.  Pel que fa a les Comparses, caldrà inscriure’s exactament igual que les carrosses, limitant-se a 10 comparses participants i podran optar als premis, tant si són locals com a forànies. S’establirà un mínim de 10 persones i es valorarà especialment el vestuari, la música i l’originalitat en la posada en escena. Els premis per a l’apartat de comparses seran:

  • 1r. PREMI: 150 euros
  • 2n. PREMI: 100 euros
  • 3r. PREMI: 75 euros

6è.  El fet de participar en el present concurs, suposa l’acceptació total de les presents bases i la renúncia a qualsevol reclamació.

7è.  Els membres que conformaran el Jurat del Concurs de Carrosses i Comparses de la Festa de l’Aigua de 2024 seran:

- Un expert en art o disseny

- Un representant del Cercle de Belles Arts de Lleida o qui delegui

- Un representant de l’Associació d’Artistes de Ponent o qui delegui

Almacelles, gener de 2024

  • Quan 03/03/2024 de 17:00 a 19:00
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal