al contingut a la navegació Informació de contacte

28 de Juny - Dia per l’alliberament LGTBIQ+

Orgullosament Lliures El Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual, Intersexual, Queer i + es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, la coneguda revolta Stonewall, on es va denunciar públicament per primera vegada la vulneració de drets i la repressió social que patien les persones LGTBIQ+. Aquells disturbis i manifestacions als carrers de la ciutat van propiciar que s'escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer la igualtat i la dignitat del col·lectiu.

DIMECRES 28 JUNY 2023

Després de més de mig segle d'aquella fita que va marcar la direcció de la història, tot i els avenços respecte a la igualtat formal de la diversitat sexual i de gènere en alguns països del món, els drets reals i les garanties per cobrir les necessitats específiques del col·lectiu LGTBIQ+ no estan encara assegurades, ni tampoc sembla que s'hagin arrelat a la consciència de la majoria social.

La voluntat dels nous governs de dreta i extrema dreta arreu de l'estat espanyol, amb un assenyalament cap a les persones LGTBIQ+ i amb intencions de retrocedir en drets del col·lectiu posa de manifest encara més defensar aquest dia i lluitar cada dia per avançar.

A Almacelles tornarem a dir tantes vegades com faci falta «No passaran!». Més que mai, les persones, les entitats i els poders públics del país defensarem el dret de les persones a viure en llibertat, i treballarem per accelerar un canvi social que només serà possible si les polítiques públiques feministes són transinclusives, si les polítiques LGTBIQ+ són feministes, i si totes aquestes polítiques són també antiracistes i tenen en compte l'edat o la discapacitat.

Els drets de les persones LGTBIQ+ són part de la lluita compartida per la defensa del dret de totes les persones a ser i a viure lliures de discriminacions i de violències. Ja siguem persones cis, trans* o no-binàries i sigui quina sigui la nostra orientació sexual, aquesta lluita ens ha d'interpel·lar sempre, perquè els drets s'exerceixen i es garanteixen de manera col·lectiva.

A Almacelles som Orgullosament Lliures!